Η περιοχή

Plateia-drosia

H Δροσιά είναι δημοτική κοινότητα του Δήμου Διονύσου στην Ανατολική Αττική, μαζί με τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, το Διόνυσο, το Κρυονέρι, τη Ροδόπολη και τη Σταμάτα. Έχει πληθυσμό 7.186 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, καταλαμβάνει έκταση 2,201 τ.χμ win10 iso 다운로드. και η πυκνότητα πληθυσμού ανέρχεται σε 2.665 κατοίκους ανά τ.χμ.

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia.

Ιστορικά

Η περιοχή στη σύγχρονη ιστορία της πρωτοκατοικείται γύρω στις αρχές του 20ού αιώνα ως αγροικία της Κοινότητος Σταμάτας με την ονομασία Ροδόπολη, ενώ γνωρίζει μαζικό εποικισμό το 1926 από Μικρασιάτες πρόσφυγες οι οποίοι δεν έγιναν αποδεκτοί από άλλες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά 슬로우 비디오. Στα προσεχή χρόνια συγκροτείται ο οικισμός Ρω(σ)σοχώρι και αναπτύσσεται στα πρότυπα της αγροτικής παραγωγής, αλλά το εμπορικό πνεύμα των Μικρασιατών επιδρά καταλυτικά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Το 1947 ο οικισμός Ρωσσοχώρι μετονομάζεται σε Δροσιά[1]

Όταν η περιοχή πρωτοκατοικείται το 1926, ονομάζεται “Ροδόπολις” και αποτελεί οικισμό της κοινότητος “Σταμάτας” 크라잉넛. Η έκταση του οικισμού συνορεύει με το αυθεντικό “Μπογιάτι” (τη σημερινή Άνοιξη) και το Νέο Μπογιάτι (τον σημερινό Άγιο Στέφανο που επίσης κατοικείται από Μικρασιάτες και Κωνσταντινουπολίτες.)

Ένας γειτονικός οικισμός της Σταμάτας ήταν και η λεγόμενη “Μπάλα” που αργότερα δανείστηκε την αρχική ονομασία (Ροδόπολις) της σημερινής Δροσιάς. Μέσα στα επόμενα χρόνια η περιοχή μετονομάζεται σε “Ρωσσοχώρι”, ενώ το 1952 εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως και γίνεται πλέον γνωστή ως “Δροσιά Αττικής” Download the flower. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι κτίζουν μια μικρή πόλη με μεράκι και με μικρασιατική σκέψη και φιλοσοφία. Δημιουργείται η μικρή τοπική αγορά και συνδυάζεται το φυσικό κάλλος του πεντελικού με την αρμονική αρχιτεκτονική των μικρών αρχικά κατοικιών Download Melomans Gift mp3. Δημιουργούνται σταδιακά τα απαραίτητα έργα υποδομής και το ιδίας χρήσεως δίκτυο ύδρευσης.

Το 1950 αποσπάται από τη Σταμάτα και αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα της Ανατολικής Αττικής, ενώ 2 μόλις χρόνια αργότερα υλοποιείται το σχέδιο πόλεως 정희라. Έπειτα από μια ιστορική πορεία 57 ετών, εφάπτεται του επεκτεινόμενου πολεοδομικού συγκροτήματος και αναγνωρίζεται το 2007 ως Δήμος Δροσιάς, ξεπερνώντας τους 5.000 κατοίκους. Το 2011, με το πρόγραμμα Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο διευρυμένο Δήμο Διονύσου.

Θέση και χαρακτηριστικά

Τα διοικητικά όρια του δήμου εκτείνονται από το περιαστικό δάσος της Εκάλης μέχρι και τους πρώτους λοφίσκους του Πεντελικού, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων βορειοανατολικά των Αθηνών, 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των διοδίων των Αφιδνών και 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαραθώνα Office365 Excel. Η πόλη είναι οικοδομημένη σε υψόμετρο κέντρου 370 μέτρων και η έκτασή της απλώνεται σε 2.201 στρέμματα στα οποία κατοικούν σύμφωνα με την απογραφή του 2001 5.865 κάτοικοι, εμφανίζοντας μια πυκνότητα δόμησης 2.665 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής οι κάτοικοι το 2007 ανέρχονται σε 7.000, τουτέστιν 3.180 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο 이클립스 헬리오스. Η μεγαλύτερη πλυθησμιακή αύξηση παρατηρείται στη δεκαετία του ’90 ύψους 115,68 (διπλασιασμός των κατοίκων), με παρόμοιους ρυθμούς και στις προσεχείς δεκαετίες.
Στον κόμβο της Δροσιάς συγκεντρώνονται σινεμά, διακριτικά ξενοδοχεία και γραφικά εξοχικά κέντρα

Η θέση της Δροσιάς έξω από το λεκανοπέδιο του άστεως, περιβαλλόμενη από τα πευκοδάση του όρους την κατέστησαν σύντομα τουριστικό προορισμό για Αθηναίους και λοιπούς επισκέπτες 웹 페이지 링크. Τα εύγευστα πεϊνιρλί της, έδεσμα κωνσταντινοπολίτικης προέλευσης, αλλά και το δροσερό της κλίμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διαμόρφωσαν το προσωπικό ύφος της περιοχής που αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς παρά τη μεγάλη απόσταση από το κέντρο των Αθηνών. Η Πόλη της Δροσιάς απολαμβάνει εξαίρετης ρυμοτομίας που συνίσταται από φαρδείς και ευθείς δρόμους που ακολουθούν τα φυσικά σύνορα των δασών, ενώ η ρεματιά της Εκάλης τη διαχωρίζει από την υπερυψωμένη συνοικία της Ρέας 안녕 앤.

Το κέντρο της πόλης εντοπίζεται στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο βορειοδυτικό άκρο του δήμου, στον οδικό κόμβο της Δροσιάς. Η οικιστική ζώνη περιβάλλεται από πλούσια περιαστικά δάση στα οποία εφάπτεται ο οδικός δακτύλιος που συγκροτείται από τις Λεωφόρους Σταμάτας-Ροδοπόλεως- Διονύσου-Θησέως. Η περιοχή είναι προσβάσιμη οδικώς από την έξοδο “Εκάλη” της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Με την πόλη της Κηφισιάς συνδέεται μέσω της Λεωφόρου Κηφισίας που επεκτείνεται ως Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος της Νέας Ερυθραίας και Θησέως στο ύψος της Εκάλης. Επιπλέον, καθίσταται προσβάσιμη από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κηφισιάς, από όπου γίνεται και η αφετηρία των τοπικών λεωφορείων. Με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας επικοινωνεί μέσω του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Αγίου Στεφάνου, ενώ μελλοντικά θα εξυπηρετείται από το γειτονικό Σταθμό του Μετρό της Άνοιξης.

Το γραφικό τοπίο της Δροσιάς επιλέγουν πολλοί για τη διοργάνωση δεξιώσεων

Η Δροσιά αποτελεί μία από τις πιο καλαίσθητες περιοχές της Αττικής, ενώ οι κτηματομεσιτικές μελέτες την αναγάγουν στον πιο ακριβό και δημοφιλή οικιστικό προορισμό της ζώνης Β των Αθηνών για το 2007. Συγκεκριμένα, η γη διακρίνεται για σκοπούς αποτίμησης σε 4 ζώνες και εμφανίζει αντικειμενικές αξίες ύψους ? 1.700 – 2.250 / μ2, παρουσιάζοντας μια ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 13,33% – 28,57%. Οι εμπορικές τιμές σπάνε το φράγμα των ? 2.000 / μ2, ενώ συχνά ξεπερνούν και τα ? 3.000 / μ2. Επιπλέον, με βάσει δημογραφικές μελέτες η περιοχή προβλέπεται να προσελκύσει μεγάλες μάζες πληθυσμού στα προσεχή έτη.

win10 iso 다운로드
Επικοινωνία

Μεταβείτε στη σελίδα με τα στοιχεία επικοινωνίας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

슬로우 비디오 크라잉넛 Download the flower Download Melomans Gift mp3